Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Dobostorta takarékosan

Zamat Zamat 2025.02.27.
dobostorta

A dobostorta sokunk kedvence, ám elkészítése elég időigényes, problémás. Ez a recept erre a gondra kínál megoldást.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 csomag szalakáli
  • 1/2 dl tej

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 nagy evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1/2 dl fekete kávé, vagy nescafé 1 kis kanállal

Tetejére:

  • 15 dkg cukor

Dobostorta takarékosan elkészítése:

A szalakálit tejjel összekeverjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját, majd a feloldott szalakálit, és az egészet összedolgozzuk.
Picit lerakjuk pihenni, addig elkészítjük a krémet.

A vajat nagyon alaposan kikeverjük habosra.
A tejet felrakjuk főni, szokott módon elkészítjük a pudingot, csak több cukrot adunk hozzá, és egy nagy kanál lisztet is, no meg egy kis feketekávét, vagy nescafét.
Míg kihűl, addig kavarjuk meg párszor. Mikor már hideg, akkor hozzákeverjük a habosított vajat is.

Az összegyúrt tésztát 8 részre osztjuk, mindegyikből egy gombócot gyúrunk, és tortaforma alján – melyre sütőpapírt helyeztünk pont lap méretűre nyújtjuk, majd pár perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük szép világosra. Mindegyiket sorjában óvatosan, sütőpapírral kiszedjük, majd sütjük a többit.

Ha már mindegyik meghűlt, akkor egyet tálcára rakunk, a krémmel megkenjük, majd megy rá a többi lap ugyanígy.
A végén a torta oldalát is bekenjük a krémmel.

Tetejére karamellt készítünk, szép világosra, ráöntjük, gyorsan elsimítjuk, majd a későbbi szeletek helyét vajba mártott forró késsel bejelöljük, belenyomjuk a kést egyforma távolságra.

Egy éjszakára pihentetjük, az alatt a tésztája megpuhul.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékretro receptektorták

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

bögrés süti
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Legegyszerűbb bögrés süti

Zamat Zamat 2025.03.17.
dödölle
EgytálételekNagyi receptjeiRetro receptek

Töpörtyűs, káposztás dödölle

Zamat Zamat 2025.03.05.
leves
LevesekNagyi receptjeiRetro receptek

Lencseleves füstölt hússal

Zamat Zamat 2024.12.27.
krumplis pogácsa
Sütemények

Régimódi krumplis pogácsa

Zamat Zamat 2024.08.22.
füstölt sajtos pogácsa
Sós süteményekSütemények

Füstölt sajtos pogácsa

Zamat Zamat 2024.09.22.
csokis fánk
DesszertekÉdes süteményekSütemények

Amerikai csokis fánk

Zamat Zamat 2025.05.05.
Zserbó
Édes sütemények

Ünnepi zserbó recept – ahogy még a Nagyi készítette…

Zamat Zamat 2024.07.23.
mézes béles
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Mézes béles nagyi konyhájából

Zamat Zamat 2024.10.28.
Bár a szilvás lepény az ősz sütemény, ettől függetlenül más "töltéssel" az év bármely szakában készíthetünk lepényféléket.
Sütemények

Szilvás lepény receptje

Zamat Zamat 2024.07.20.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up