A diós pogácsa édes sütemény, kellemes falatozni való egy meleg teához, vagy egy pohár tejhez. Rendkívül finom nassolni való, elkészítése pedig egyszerű.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 20 dkg vaj, vagy margarin
- kis pohár tejföl
- 8 evőkanálnyi porcukor
- 1 nagy tojás
- 10 dkg dió
- jó csipet só
Diós pogácsa elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk fél csomag sütőporral, sózzuk – majd a zsiradékkal elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, tojást, őrölt diót -és alaposan összedolgozzuk.
Picit lerakjuk pihenni, de csak pár percre.
Lisztezett deszkán 1,5 centisre nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kinyújtjuk.
Tetejét tejjel lekenhetjük, s 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben, nagyjából fél óra alatt készre sütjük.
A pogácsák tetejét darált dióval is megszórhatjuk.