A diós pöfeteg egy különlegesen finom, és mutatós, édes harapni való.
Gyorsan elkészíthető, ezért nagy kedvenceddé válhat hamarosan.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg darált dió
- 1 kis csipet só
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 8 dkg vaj, vagy margarin
- 20 dkg cukor
- 2-3 tojás mérettől függően
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor a forgatáshoz
Diós pöfeteg elkészítése:
A vajat, a tojással és a cukorral nagyon alaposan kikeverjük.
A lisztet a sütőporral, sóval együtt egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, átkeverjük, majd az egészet a tojásos masszával összedolgozzuk.
Lerakjuk egy órát pihentetni – lehetőleg hűtőbe.
Utána diónyi gombócokat sodrunk belőle, porcukorba forgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk sorjában, kis távolságra egymástól, hisz nőni fognak.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük ki jó 10 perc alatt.