A diós Paulette egy egyszerű, de mégis mutatós diós sütemény, mely sokáig puha, friss – így tökéletes finomság az ünnepi asztalra.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg zsír
- 2 csomag sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 3 tojássárga
- 2 csomag vaníliáscukor
- 1 dl tej
Habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 40 dkg darált dió
Diós Paulette elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk a sütőporral, csipet sót adunkhozzá, belemorzsoljuk a zsiradékot, vaníliáscukrot, cukrot, tojások sárgáját, tejet, és jól összegyúrjuk.
Nem szükséges pihentetni, lisztezett deszkán kinyújtjuk fél centi vastagra, majd közepes szaggatóval kiszaggatjuk. Maradékot összegyúrjuk, ismét nyújtjuk, szaggatjuk.
Tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Elkészítjük a habot.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és a darált diót, átkavarjuk.
A tésztákat tepsibe rakjuk, tetejére egy-egy kiskanál habot rakunk, kenünk.
Nem igényel hosszú sütést, nagyjából negyedóra alatt elkészül.
Porcukorral is megszórhatjuk, de anélkül is tökéletes.