A diós-mézes krémes süti kiváló vendégváró, és az ünnepi asztalon is megállja a helyét, nem csak mutatós, rendkívül finom.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 1 db tojás
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál tej
- parányi só
Krémhez:
- 2 csomag tejszín, esetleg vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 7-8 evőkanál porcukor
- 20 dkg vaj
Tetejére:
- porcukor, vagy
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Diós mézes krémes süti elkészítése:
A tojást a vajjal, langyosított mézzel, szódabikarbónával, egy kanál tejjel, és a porcukorral alaposan összekeverjük, kicsit langyosítunk is az egészen, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, majd a darált diót is.
Össze gyúrjuk, majd 4 felé osztjuk, és 4 egyforma, közepes tepsi méretű lapot sütünk belőle sütőpapírral kibélelt tepsi hátulján.
180 fokra előmelegített sütő szükséges hozzá, 7-8 perc alatt megsül, fontos, hogy szép világos legyen.
Egyenként a sütőpapíron lerakjuk hűlni.
Elkészítjük a krémet:
A pudingot szokott módon megfőzzük, csak más arányokkal, letesszük hűlni lefedve, hogy ne bőrösödjön, majd amikor már kihűlt, akkor a vajat hozzáadva alaposan kikeverjük.
Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Tetejét porcukorral leszórhatjuk, de akár egy csokoládét mikróban, vagy gőz fölött felolvasztva, egy kanál olajat hozzákeverve – lekenhetjük vele.