Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Diós-habos-lekváros a boldog békeidőkből

Zamat Zamat 2025.03.17.
lekváros diós piskóta

A diós-habos-lekváros süti minden olyan finomságot tartalmaz, ami miatt az ember képtelen nemet mondani egy süteményre. Vendégvárásra kiválóan alkalmas.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1/2 sütőpor
  • 1 vaníliáscukor
  • 12 dkg vaj
  • 4-5 db tojás sárgája (mérettől függően)
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • parányi só

Habhoz:

  • 6 db tojásfehérje
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 20-25 dkg darált dió

Alá:

  • sárgabarack lekvár

Diós-habos-lekváros elkészítése:

A lisztet a sütőporral együtt egy tálba szitáljuk.
Hozzáadjuk a sót, belemorzsoljuk a hideg vajat.
Ezután mehet bele a cukor, vanília, és a reszelt citromhéj is. Közepébe beleengedjük a tojások sárgáját, és 1-2 evőkanál tejföllel jól összegyúrjuk. Jól formálható tésztát kapunk.

Sütőpapíron dolgozunk tovább.
A sütőpapírt behintjük vékonyan liszttel, majd a tésztát tepsi méretűre nyújtjuk.
Ezután az egészet áthúzzuk a tepsibe.
Ha nem egyenletes, akkor kezünkkel még segítünk rajta.

Ezután a tésztát lekvárral bőven megkenjük, majd mehet rá a tojásfehérjés-diós hab.

Ehhez a tojásfehérjét épp csak pár szem sóval, majd a cukorral jó kemény habbá verjük, hozzáadjuk a darált diót is apránként. Ha szeretjük benne a fahéjat, egy teáskanálnyit szórhatunk hozzá.
Ezt a habot kentük tehát a lekvár tetejére, és elsimítjuk. .

180 fokra előmelegített sütőben nagyjából félóra alatt készre sütjük.

Ha elkészült – kivehetjük egyből a sütőből, ám a tepsiben hagyjuk még nagyjából negyedórát.

Ezután a sütőpapírral együtt kicsúsztatjuk, vagy kiemeljük, és hagyjuk kihűlni.

Utána már vizes késsel szépen szeletelhető.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékdiós tésztákhabos sütiretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

Őszibarack lekvár cukrosan, vagy cukor nélkül a kamra sztárja lesz!
Retro receptek

Őszibarack lekvár receptje

Zamat Zamat 2024.07.23.
muffin
Sütemények

Képviselő muffin recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
Eszterházy torta
DesszertekRetro receptekSütemények

Eszterházy torta recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
stangli
karácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSós süteményekSütemények

Sós stangli, ahogy szereted

Zamat Zamat 2024.12.17.
vanília krém
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptek

Régimódi vanília krém

Zamat Zamat 2024.10.12.
püspökkenyér
karácsonyiRetro receptekSütemények

Legfinomabb karácsonyi püspökkenyér

Zamat Zamat 2024.11.18.
boros pogácsa
Sós süteményekSütemények

Boros pogácsa

Zamat Zamat 2024.09.22.
szalontüdő
EgytálételekFőételekHúsételekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Szalontüdő zsemlegombóccal

Zamat Zamat 2025.02.06.
juhtűrós pogácsa
Sós süteményekSütemények

Sajtos juhtúrós pogácsa

Zamat Zamat 2024.09.22.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up