A diós darálós keksz egy régi, egyszerű és olcsó házi sütemény újragondolása. Mint ahogy egykor vaníliását és kakaósat készítettek, mára már ismert mindenféle ízű változat.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg darált dió
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg vaj, vagy margarin
- 30 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 mokkáskanál fahéj
Diós darálós keksz elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk a sütőporral.
Hozzáadjuk a diót, belemorzsoljuk a zsiradékot, majd minden más hozzávalóval alaposan összegyúrjuk, rugalmas tésztát kapunk. Letesszük legalább egy órára pihenni.
Húsdaráló kekszformálóján keresztül nekünk tetsző csíkokat darálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt világosra sütjük.
Végeit akár csokoládéba is márthatjuk.