A diós csodakifli egy alapjában véve könnyen, előre elkészíthető egyszerű tésztaféle, ami rendkívül ízletes.
Hozzávalók:
- 30 dkg vaj, vagy margarin
- 60 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- kis csipet só
Töltelék:
- 30 dkg dió darálva
- 30 dkg porcukor
- annyi tej, hogy kenhető legyen
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor a szóráshoz, vagy forgatáshoz
Diós csodakifli elkészítése:
A vajat, vagy margarint összemorzsoljuk a liszttel, egy csipet só is megy bele, majd tejföllel összeállítjuk.
Zacskóban, vagy műanyag dobozban a hűtőbe rakjuk, legjobb egy egész éjszakára.
Kétfelé osztjuk, a tésztát kinyújtjuk, háromszögeket vágunk, és megtöltjük az alábbi töltelékkel:
A diót a porcukorral, és annyi tejjel, hogy kenhető legyen összekeverjük, mehet bele egy citrom reszelt héja is, kellemes ízt kap tőle.
A tölteléket a háromszögek szélesebb részébe rakjuk le, majd feltekerjük a tésztát, és kiflit formálunk belőle.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírra rakva sütjük meg őket, nagyjából 15-20 perc alatt. Akkor jó, ha szép világosak.
Ha megsültek, megszórjuk porcukorral,vagy akár bele is hempergethetjük.
Ennyi tésztából 60-70 db-ot kapunk.