A fahéjas almakarika egy gyors, mutatós finomság. Üdítően kellemes harapni való, a sült alma illata, és ízei tökéletes összhangban vannak az omlós leveles tésztával.
Hozzávalók:
- 1/2 kg leveles tészta
- 4 db szép, termetes alma
- 1 tojás
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2-3 evőkanál kristálycukor
Cukros-fahéjas almakarika elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, megházát kivágjuk szúróval, majd nagyjából centis karikákra vágjuk.
A leveles tésztát kinyújtjuk fél centisre, majd centis-másfél centis csíkokat vágunk belőle, aztán a csíkokkal középről kiindulva betekerjük az almákat vele „körbefonjuk” a tésztával.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, 190 fokra előmelegítjük a sütőt.
A tojást felverjük, majd a csomagolt almakarikák egyik lapos oldalát belemártjuk a tojásba, utána a cukros fahéjba. cukrozott felével felfele a tepsibe helyezzük, szépen sorba rakjuk őket, majd nagyjából negyedóra alatt szép pirosra sütjük az egészet, de ne hagyjuk karamellizálódni a tetejét, mert akkor kesernyés lesz.