A cukrászpiskóta egy babapiskóta féle, napokig eltartható, hisz egy babapiskótánál egyáltalán nem hátrány, ha szikkadni kezd.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 15 dkg cukor
- egy evőkanál cukor parányi vízben feloldva
- 4 púpos evőkanál liszt (rétesliszt még jobb)
Cukrász piskóta elkészítése:
A tojások sárgáját a 15 dkg cukorral nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egy kanálnyi, parányi vízben feloldott cukrot.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgás cukorhoz, majd beleszitáljuk a lisztet, és azt lazán beleforgatjuk.
Ezután a masszát nyomózsákba rakjuk, és sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe, vagy sütőlapra babapiskóta formákat nyomunk. (aljába, tetejébe kicsit többet, mint máshol. A piskóták kb. 8-10 centisek legyenek)
Előmelegített sütőben 160-170 fokon készre sütjük. Porcukrozhatjuk is.