A cukkini ropogós egy finom, egészséges falatozni való, egy kis mártogatóssal megbolondítva kellemes nyári ebéd, vagy vacsora.
Hozzávalók:
- 4 db közepes cukkini – tisztítva háromnegyed kiló
- 5 gerezd fokhagyma
- 1/4 kiló feta sajt
- kis csokor petrezselyem
- néhány szál menta
- 1 kiskanál fűszerpaprika – elhagyható
- 8 evőkanálnyi liszt
- 3 tojás
- zsiradék a sütéshez – stílszerűen lehet olivaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- tejföl
Cukkini ropogós elkészítése:
A cukkiniket megtisztítjuk, félbevágjuk, kiszedjük a magját, aztán lereszeljük.
Negyedórára papírtörlőre rakjuk, hogy a nedvességet feligya belőle, de ha kinyomkodjuk, az is jó.
A hagymát aprózzuk, majd összekeverjük a feta sajttal. Mehet bele az apróra vágott zöldpetrezsleyem, a menta, ha rakunk bele piros paprikát.
Aztán belekavarjuk a lisztet, és a tojásokat, melyeket előtte fellazítottunk.
Ha ezzel megvagyunk, akkor mehet bele a lecsöpögtetett cukkini.
Felhevítjük az olajat, majd evőkanálnyi mennyiséget belerakunk elsimítjuk amennyire tudjuk, s utána nagyjából 2 perc alatt egyik oldalát megsütjük.
Másik oldal picivel rövidebb idő alatt lesz meg.
Szép adagot sütünk belőle.