A cukkini lecsó igazi nyári kedvenc, amely könnyű, mégis laktató fogásként kerülhet az asztalra. A friss zöldségek ízei csodásan összeérnek, a fűszerek pedig finoman emelik ki a természetes aromákat.
Hozzávalók:
- 15 dkg szárazkolbász karikázva
- • 2 zsenge cukkini
- • 1 közepes padlizsán
- • 2 db zöldpaprika
- • 25 dkg paradicsom
- • 1 nagy fej vöröshagyma
- • 2 gerezd fokhagyma
- • 2 evőkanál olaj
- • parányi cukor
- • só, őrölt bors
- • 1 babérlevél
- • kevés rozmaring
Cukkini lecsó elkészítése:
A cukkinit alaposan megmossuk, a padlizsánt meghámozzuk, majd a padlizsánt kisebb kockákra vágjuk, a cukkinit pedig felkarikázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, hosszában, majd keresztben feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. A paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héjukat, majd húsukat kockákra vágjuk.
A padlizsánt egy mély, fedhető tűzálló tálban az olajjal együtt, mikróban a legnagyobb teljesítménnyel 2–4 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a többi előkészített zöldséget, sózzuk, borsozzuk, egy csipet cukorral lágyítjuk az ízeket, majd a babérlevelet és a rozmaringot is belerakjuk. Lefedve, továbbra is magas fokozaton, 10–12 percig pároljuk, közben legalább kétszer átkeverve.
A végén még beledobjuk a kolbászkarikákat, átkavarjuk, és egy pillanatra, tényleg csak néhány másodpercre visszarakjuk a mikróba.
Ha elkészült, kivesszük, és kb. 5 percig pihentetjük, hogy az ízek teljesen összeérjenek. Tálalás előtt a babérlevelet és a rozmaringágat eltávolítjuk. Friss kenyérrel, pirítóssal vagy akár főtt rizzsel is kiváló.
🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍