Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Csupa meggy meggysarok

Zamat Zamat 2025.03.11.
meggyes süti

A meggysarok elkészítése picit több időt vesz igénybe, mint egy átlagos sütié, ellenben a végeredmény igazi jutalom.

Hozzávalók:

  • 8 db nagy tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2-2 evőkanál kakaó

Krémhez:

  • 2 szamóca, vagy puncs ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 dl meggylé
  • 4 evőkanál cukor
  • 1/4 kg mascarpone
  • 2-3 evőkanál porcukor

Zseléhez:

  • 1 liter meggylé
  • 2 csomag zselatin (nem tortazselé)
  • 1 üveg magozott meggy, vagy 2-3 marék friss,fagyasztott

Tetejére:

  • 1 tábla étcsokoládé vagy tortabevonó
  • 1 evőkanál olaj

Meggysarok elkészítése:

Először a zselatinos lapot készítjük el, hogy legyen ideje megdermedni, kicsit hosszabb időt vesz igénybe, mint gondolnánk.

A meggylevet felrakjuk melegedni a zselatinporral, majd lehúzzuk. Ha teljesen felolvadt a zselatinpor, és nagyjából kihűlt, akkor az egészet egy közepes méretű tepsibe (nagyjából akkora, amekkorában a piskótákat sütjük majd) Folpackot simítunk, és abba öntjük a zselatinos meggylevet. Magozott meggyel egyenletesen megszórjuk, majd berakjuk a hűtőbe dermedni.

Elkészítjük a két kakaós piskótát.
4 tojást szétválasztunk, a fehérjét felverjük két evőkanál cukorral, a sárgáját kikeverjük két kanál cukorral nagyon habosra.
Ha minden rendben, akkor a sárgáját lazán beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habba.
Ezután szitálva hozzáadjuk a 3 evőkanálnyi lisztet és két evőkanálnyi kakaót.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben – nagyjából félóra alatt – készre sütjük.

Utána kivesszük, sütőpapírt lehúzzuk, majd hűlni hagyjuk.

Megsütjük ugyanezzel a módszerrel a másik lapot is.

Ezután elkészítjük a krémet.

A két pudingport a cukorral, pici tejjel kikeverjük, majd a tej és meggylé keverékében szokott módon sűrű pudinggá főzzük. Letesszük hűlni lefedve.
Ha meghűlt, akkor hozzákeverjük a mascarponét, két evőkanál porcukrot, és nagyon alaposan habosítjuk, nem kell nagy fokozatosan, csak szépen, módszeresen.

A mascarponés krémet két egyenlő részre osztjuk.

Elővesszük mindkét kakaós piskótát, mindkettő tetejére rákenjük a fele-fele krémet.

Egyik lapot tálcára helyezzük, erre fogjuk ráfektetni a már megkeményedett meggyes zselét.
Kis ügyességgel magából a tepsiből is ráboríthatjuk, de akár a Folpackon lévő meggyes zselét egy tálcára, vagy tepsire rakhatjuk, és ráfordítjuk a másik megkent piskótánkat.
Lehúzzuk a zselés rétegről a fóliát, majd jöhet a másik, már megkent lap.
Zselés rétegre a krémmel.

Tehát:
piskóta
krém
zselé
krém
piskóta

Tetejét lekenjük csokoládéval.
A csokit feltördeljük, mikróban, vagy gőz felett fellazítjuk, belekeverünk egy kanál olajat, és a tészta tetejére öntjük, majd elsimítjuk.

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, de előtte egy-két óra pihi hűvös helyen nem árt neki.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkrémes sütikpiskóták

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

Bár a szilvás lepény az ősz sütemény, ettől függetlenül más "töltéssel" az év bármely szakában készíthetünk lepényféléket.
Sütemények

Szilvás lepény receptje

Zamat Zamat 2024.07.20.
méteres sütemény
Édes sütemények

Méteres sütemény, ahogy nagyi készítette

Zamat Zamat 2024.09.20.
bableves
EgytálételekLevesekRetro receptek

Jókai bableves

Zamat Zamat 2024.11.18.
főzelék
FőételekFőzelékOlcsó ételekRetro receptek

Karalábé főzelék

Zamat Zamat 2025.04.25.
fánk
Édes süteményekOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Főtt fánkocskák

Zamat Zamat 2025.04.28.
Sonka-szalonna felakasztva
HúsételekRetro receptek

Sonka, szalonna pácolás sváb-módra

Zamat Zamat 2024.08.02.
képviselőfánk
karácsonyiRetro receptekSós süteményekSütemények

Képviselőfánk sajtkrémesen, vagy ahogy szeretnénk

Zamat Zamat 2024.12.08.
palóc pecsenye
HúsételekRetro receptek

Palóc pecsenye recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
tejfölös saláta leve
LevesekOlcsó ételekRetro receptek

Tejfölös salátaleves – egyszerű finomság

Zamat Zamat 2025.01.20.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up