A zúzapörkölt sokak kedvence, legalább annyian idegenkednek tőle. Érdekes kipróbálni, mert könnyen elkészíthető, és felettébb finom.
Hozzávalók:
- 10-15 dkg szalonna, lehetőleg füstölt
- 1 közepes fej hagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1/2 kg zúza (csirke, vagy kacsa)
- 1 zöldpaprika
- 1 kis paradicsom
- só 1 dkg
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
Csodálatos zúzapörkölt elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk, kisütjük, a vöröshagymát apróra kockázva megpirítjuk rajta, majd rászórjuk a fűszerpaprikát.
A zúzát előkészítjük, ha szükséges tisztítjuk még, az ízének jót tesz, ha felszeleteljük kicsit vastagabbra, vagy kockázzuk.
Felöntjük vízzel, de nem kell túl sok, éppen hogy ellepje.
Fűszerezzük, hozzáadunk minden fűszert, és pároljuk.
A felkockázott paprikát és paradicsomot is belekavarjuk, és főzzük még együtt, csendesen kb. fél órát. Pici csípős íz kifejezetten jót tesz neki.
Csak akkor adunk hozzá vizet, ha feltétlen szükséges.
Tésztával, tarhonyával, krumplival – egyaránt felséges.