A panna cotta egyszerűségében csodálatos olasz desszert, valójában főzött tejszín zselatinnal dermesztve, hidegen.
Hozzávalók:
- 3 dl min 30 %-os habtejszín
- 3 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 db vanília kikapart belseje, vagy 2 vaníliás cukor
- 4 db zselatin lap
Panna cotta elkészítése:
Egy edénybe összeöntjük a tejet, habtejszínt, cukrot, vaníliát, és folytonos habverővel kevergetés mellett
felforraljuk.
Még mielőtt elkezdene forrni hozzáadjuk zselatint, majd le is húzzuk a tűzről, és folytonosan kevergetjük mindaddig, míg a zselatin elolvad.
Vízzel frissen kiöblített tálkákba, poharakba szétosztjuk, és lehűlés után nagyjából 6 órát még hűtőben állni hagyjuk.
Kiborítva is fogyaszthatjuk, ilyenkor egy pillanatra forró vízbe állítjuk, ha kicsusszant gyümölccsel körberakjuk.