A kávés diós szelet különlegesen finom sütemény. A kávé is dió egymás ízeit erősítik, a csokoládé pedig a tetején az egész csoda megkoronázása. Ha kipróbálod – rabjává válsz.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 4 evőkanál darált dió
- 1 egész csomag sütőpor
Töltelék:
- 1 evőkanál darált kávé, vagy nescafe
- 1 vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál darált dió
- 2,5 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 30 dkg vaj, vagy margarin
- 20-25 dkg porcukor
- 1 tábla étcsoki a tetejére
- 1 evőkanál olaj a csokimázhoz
Csodálatos kávés diós szelet elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből jó kemény habot verünk, a vége fele hozzáadjuk apránként a cukrot is.
Majd a tojások sárgáját is hozzákeverjük, de egyenként, jól kihabosítva.
A lisztet a sütőporral szűrőből, vagy szitából hozzákeverjük, majd kanalanként a darált diót is.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt közepes tepsiben kisütjük – nagyjából félóra alatt.
A pudingporhoz hozzáadjuk a kávét, a cukrot, és kevés tejet. Csomómentesre kikeverjük, majd a többi tejjel pudingot főzünk belőle.
A vajat a porcukorral, a dióval nagyon alaposan, habosra keverjük, majd a már kihűlt pudingos krémhez adjuk.
Ha a piskóta kihűlt, akkor hagyjuk hűlni, majd mikor már kihűlt, akkor rákenjük a diós krémet, elsimítjuk, és berakjuk a hűtőbe néhány órára.
A csokit mikróban, vagy gőz felett felmelegítjük, majd mikor felolvadt, akkor egy kanál olajat keverünk hozzá.
Rákenjük a krémre, elsimítjuk, majd ha már megdermedt, kihűlt, akkor vizes késsel szeletelhetjük.