A fokhagyma krémleves kellemesen üde első fogás, legfinomabb levesgyönggyel, vagy pirított zsemle-, vagy kenyérkockákkal.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál olaj, vagy olívaolaj
- 15-20 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- 1 lapos mokkáskanál fehér bors
- 2 leveskocka
- 1 liter víz hozzá
- 3 dl főzőtejszín
- 2 nagy evőkanál liszt
Fokhagyma krémleves elkészítése:
A kétféle hagymát apróra vágjuk, vagy a fokhagymát áttörjük, majd a zsiradékon takarékon üvegesre pároljuk, majd sózzuk-borsozzuk.
Ezután a liszttel megszórjuk, átkavarjuk, de már nem pirítjuk, majd a leveskockákból és vízből készült alaplével apránként felöntjük.
Nem árt főzni nagyjából fél órát szépen, nyugodtan, majd átmixeljük az egészet, hogy sima legyen.
Ezután adjuk hozzá óvatosan a tejszínt, és takarékon még pár percig főzzük.
Ezután félrehúzzuk, és tálalásig lefedve hagyjuk.
Legfinomabb még forrón.