A flamingó szelet színeiről kapta nevét, különlegesen mutatós sütemény, melynek elkészítése nem bonyolult, akár az ünnepi asztalra is tökéletes.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 7 evőkanál porcukor
- 10 dkg vaj, vagy margarin
- 2 tojás
- 3 evőkanál császárkörte aroma, vagy egy kis piros ételszínezék
- 1,5 dl tej
Töltelékhez:
- 1 liter tej
- 4 vanília ízű pudingpor
- 30 dkg vaj, vagy margarin
- 30 dkg porcukor
Flamingó szelet elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk a sütőporral, majd minden hozzávalóval jó alaposan összedolgozzuk. Tejből csak annyit adunk hozzá, amivel elérjük, hogy a tészta összegyúrható legyen.
Ha ez megtörtént, akkor fóliába, vagy zacskóba rakjuk, majd hűtőbe tesszük fél-egy órára.
A tésztából három egyforma cipót gyúrunk, majd mindegyik cipóból nagyméretű gáztepsi nagyságú tésztalapot nyújtunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sodrófán átrakjuk, villával szurkáljuk, majd néhány perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük szép világosra.
Sütőpapírral együtt húzzuk ki a tepsiből, és langyos helyen hagyjuk kihűlni.
Mindhárom lapot ugyanígy kisütjük.
Míg hűlnek – elkészítjük a töltelékét, a krémet.
A pudingporokat a cukorral és egy kis tejjel simára keverjük, a többi tejet közben forraljuk, majd mikor már kezd bőrözni, akkor egy kis meleg tejjel átkavarjuk a pudingporos lötyit, és a többi, már forró tejhez kavarjuk.
Innentől állandó kevergetés mellett főzzük jó sűrűre.
Letakarva hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, akkor a margarint jó alaposan kikeverjük, lényegében habosra.
A konyhameleg pudinggal alaposan összedolgozzuk.
Az első tésztalapot tálcára, vagy sütőpapírra rakjuk, fele krémmel megkenjük, elsimítjuk, ráhelyezzük a második lapot, majd jöhet a krém másik fele, ugyanúgy lekenjük, elsimítjuk, majd ráhelyezzük az utolsó lapot, és óvatosan rányomjuk.
Hűtőbe rakjuk a süteményt, majd porcukorral leszórjuk.