A csodálatos csokis kifli mutatós, ízletes, illata isteni. Akár reggelire, uzsonnára, vagy vacsorára verhetetlen finomság – érdemes elkészíteni.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kisebb evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
Töltelék:
- 1 tábla étcsokoládé
- 5 evőkanál cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 1,5 dl tej
- 1 marék mazsola
Csodálatos csokis kifli elkészítése:
Az élesztőt egy pici tejben cukorral felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, és összegyúrjuk tejjel.
Addig dolgozunk vele, hogy már ne ragadjon se az edényhez, se a kezünkre.
3-4 cipót készítünk belőle, majd lerakjuk őket letakarva pihenni, duplájára kelesztjük.
Elkészítjük a töltelékét.
A cukrot a kakaóval és pici tejjel kikavarjuk, a többi hozzá való tejet felrakjuk melegedni, hozzáadjuk a kakaós masszát, és sűrűsödésig óvatosan főzzük, utána lehúzzuk a tűzről. Egy kistányérra apró darabokra törjük a csokoládét, egy kockából legalább 6 apró darabka legyen.
A kis cipókat lisztezett deszkán kinyújtjuk kerekre, átkenjük a felületét a kakaós krémmel, majd mindegyiket felezzük, negyedeljük, nyolcadoljuk.
A szélesebb végéhez mindegyiknél rakjunk csokidarabokat, meg egy-két mazsolát, aztán felsodorjuk, mint a bejglit, szép kis kifliket készítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb. 20 perc alatt, közepes hőfokon (180 fok) készre sütjük.