A csodakifli attól „csoda”, mert alig néhány hozzávalóból készítünk egy kifejezetten finom süteményt, ami ráadásul hosszú ideig eltartható, omlós, puha.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 40 dkg vaj, vagy margarin
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
- 10 evőkanál víz
- 2 kanálnyi vaj
- csipet só
- töltéshez sűrű lekvár, főzött mák-, vagy diótöltelék
- porcukor a forgatáshoz
Csodakifli elkészítése:
A vizet és az ecetet összekeverjük.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a 40 dkg vajat, a pici sót, és kidolgozzuk.
Lisztezett deszkán 3 mm vékonyan kinyújtjuk, és a 2 kanál vajat elkenjük rajta egyenletesen, utána pedig – mint a bejglit – feltekerjük.
Feldaraboljuk a tésztát 10 cm-es darabokra, ezeket hosszában nyújtjuk, majd 6-7 centi alapú háromszögeket vágunk belőle.
A háromszög alapjához kiskanálnyi sűrű lekvárt, vagy más tölteléket teszünk, aztán mint a kiflit – feltekerjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és 190 fokra előmelegített sütőben jó negyedóra alatt megsütjük világosra.
Nem forrón, de még melegen porcukorba forgatjuk.