A csirkemell csíkok orly-masszában még omlósabb, mint egy prézlis rántott hús, egy salátával fogyasztva isteni, gyors ebéd, vagy vacsora.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 15 dkg liszt
- 1/2 liter napraforgó olaj
Sörtésztához:
- 5 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- 1 doboz sör
- 1 mokkáskanál só
- 25-30 dkg liszt
Csirkemell csíkok orly-masszában elkészítése:
A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a sört, a lisztet, a sót, az olajat, és simára keverjük.
A csirkemellett vékonyabb csíkokra vágjuk, besózzuk, utána lisztbe mártjuk, megforgatjuk.
A lisztfürdő után jön a sörös massza fürdő, majd forró olajban sütjük szép aranybarnára.