A cserkészkenyér nagyanyáink idejéből való édesség. Minden finomságot tartalmaz, amit egy kiskamasz kedvelhet. No és persze felnőtt is. Nagyon tartalmas.
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 2-3 dkg reszelt étcsokoládé
- 20 dkg füge apróra vágva
- 1 marék dióbél apróra vágva
- 10-15 dkg magozott meggy
- 12 dkg kemény birsalmasajt apróra vágva
- 5 dkg mazsola
- 1/2 csomag sütőpor
Cserkészkenyér elkészítése:
A cukrot a 4 tojással és a vaníliás cukorral nagyon habosra kikeverjük, majd belekeverjük a reszelt, esetleg apróra darabra vágott csokoládét, az apróra vágott fügét, a diót, birsalmasajtot, mazsolát, majd hozzászitáljuk a lisztet a sütőporral. Lazán, de határozottan átkavarjuk.
Sütőpapírral bélelt kis tepsiben sütjük 180-190 fokon, 30-40 perc alatt készül el.
Rendkívül tartalmas.