A császármorzsa – smarni egy rendkívül egyszerűen elkészíthető finomság. Süthetjük csak tojással, vagy takarékosabban, tejjel hígítva. Most ez utóbbi receptet írjuk le.
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- 3 kisebb evőkanál cukor
- 1 késhegynyi só
- 4 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál zsiradék
- sárgabaracklekvár
Császármorzsa – smarni elkészítése:
A tojást a tejjel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, búzadarát, és szép simára dolgozzuk. Állaga a palacsintatésztáéhoz lesz hasonló.
Letesszük pihenni, majd minimum félóra múlva – lehetőleg teflon serpenyőben egy kanálnyi zsiradékon megsütjük.
Ahogy picit dermedni kezd, elkezdjük módszeresen kavargatni.
A kavargatást addig folytatjuk, míg apróbb darabokra válik szét, amelyek itt-ott szép pirosak.
Porcukrozhatjuk is, a legfinomabb egy jó kanál sárgabarack lekvárral.