Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekhúsvétkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Csányi mézes

Zamat Zamat 2025.04.20.
mézes krémes

A csányi mézes krémes egy kakaós mézeslap alapú süti vajas krémmel összefogva. Az egyszerűségen alapul. Kis csavarral különlegessé tehetjük, ha a krém készítésekor fele cukrot mézzel helyettesítjük.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 6 dkg vaj, vagy margarin
  • 8 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál, vagy 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 45 dkg liszt

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 20 dkg porcukor (vagy 10 dkg porcukor, 4-5 evőkanál méz)
  • 25 dkg vaj, vagy margarin
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor a tetejére

Csányi mézes elkészítése:

A vajat a porcukorral, mézzel, szódabikarbónával és a tojásokkal kikeverjük, gőzön alaposan átkavarjuk, felmelegítjük, majd még így – melegen – a lisztet is hozzádolgozzuk.

A tésztát 4 felé osztjuk, majd lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsi hátuljára rakott sütőpapírra helyezzük.
Így sütjük mindegyik lapot néhány perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben.

Ha kisültek, akkor lerakjuk őket hűlni.

Elkészítjük a krémet: A lisztet a tej egy részével simára keverjük, a többi tejet felrakjuk főni. Mikor már majdnem forr, akkor egy kis forró tejjel a kikevert masszát hígítjuk, majd a többihez öntve, folytonos kevergetés mellett készre főzzük. Lerakjuk letakarva hűlni.

Ezután a vajat a porcukorral (esetleg fele mennyiségű mézzel) és a vaníliával alaposan habosra keverjük – aztán a két krémet dolgozzuk össze. A krémet három részre osztjuk, majd megtöltjük vele a tésztát. Tetejét lenyomjuk, hogy a krém egyenlősödjék, legjobb, ha a tepsit, amiben sült (közé egy sütőpapír réteget rakunk) ráfordítjuk.
Egy éjszakára hidegre rakjuk, hogy átpuhuljon.

Másnap megszórjuk porcukorral a tetejét, és szeleteljük.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkarácsonyikrémes sütikmézesekretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

nokedli
FőételekKöretekRetro receptek

Bányászgaluska

Zamat Zamat 2025.04.26.
pirított káposzta
FőzelékKöretekRetro receptek

Párolt savanyú káposzta

Zamat Zamat 2025.05.06.
csőröge
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Kelt csőröge fánk

Zamat Zamat 2025.01.22.
Tepertők
Olcsó ételekRetro receptek

A tepertő sütés titka

Zamat Zamat 2024.08.02.
diós Paulette
karácsonyiRetro receptekSütemények

Diós Paulette, a karácsonyi vendégváróra

Zamat Zamat 2024.11.18.
csokis keksz
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Pierette, a kis pojáca

Zamat Zamat 2025.03.04.
francia krémes
DesszertekRetro receptekSütemények

Francia krémes recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
Cordon blue
HúsételekRetro receptek

Cordon blue – az eredeti

Zamat Zamat 2024.12.02.
túrós lepény
Retro receptekSütemények

Túrós lepény, ahogy a régiek készítették

Zamat Zamat 2024.11.18.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up