A Cordon blue sonkával és sajttal töltött borjúcomb. Ám mivel e húsféléhez körülményes hozzájutni, és nem is sokan engedhetik meg maguknak, elkészíthetjük sertéscombból is.
Hozzávalók:
- 1 kg borjú-, vagy sertés comb
- 2 dkg só
- bors ízlés szerint
- 6-8 szelet sonka
- 6-8 vékony szelet sajt
- liszt
- zsemlemorzsa
- 3 db tojás
- zsiradék a sütéshez
Eredeti cordon blue elkészítése:
A húst 6-8 azonos méretűre szeletre vágjuk, majd vékonyra klopfoljuk, fűszerezzük.
A kivert hús egyik felére ráhelyezünk egy sonkát, arra egy szelet sajtot, majd a hússzelet másik felét ráhajtjuk, széleit klopfolóval végig ütögetjük, így összetapad.
A megtöltött szeleteket bepanírozzuk, majd zsiradékban szép pirosra sütjük.
Papírtörlőn lecsepegtetjük.