Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekSütemények

Citromos szelet

Zamat Zamat 2025.01.30.
citromos piskóta

A citromos szelet rendkívül üdítő, kellemes sütemény, eteti magát – legnagyobb probléma vele, hogy nagyon gyorsan fogy…

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 2,5 dl tej
  • 1 egész csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál cukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 nagy citrom leve
  • 1 nagy citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 10 evőkanál cukor
  • 1 nagy citrom leve
  • 1-2 evőkanál víz

Citrom szelet elkészítése:

Először megsütjük a piskótát.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük. A felforrósított vizet fokozatosan hozzákeverjük, majd az olajat is. Közben állandóan kevergetjük.

A lisztet és a sütőport aztán a tojásos masszába keverjük lassan, fokozatosan, átszitálva.

Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tojássárgás keverékbe forgatjuk.

Ezután egy nagy gáztepsiben tepsiben, melyet sütőpapírral kibéleltünk – megsütjük a piskótát. Előmelegített sütőben, 180 fokon.(mintha piskóta tekercshez sütnénk alapot)

Ha kisült – lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd hűlni hagyjuk.
Mikor kisült – 4 egyenlő részre vágjuk, amit majd később megtöltünk egymásra helyezve.

Elkészítjük a krémet is.

A vaníliapudingot a tejjel és cukorral elkészítjük, lerakjuk hűlni, de időnként átkeverjük, hogy ne bőrösödjön. Mehet bele a citromlé, a reszelt citromhéj, és a vaj is, ezekkel aztán nagyon alaposan kikeverjük.

A krémet három részre osztjuk, és először az első lapot, majd még kettőt átkenünk vele. Utolsó krémrétegre rárakjuk a negyedik lapot, és arra mázat kenünk.

A mázhoz a cukrot a citromlével és egy pici forróvízzel kikeverünk jó alaposan, hogy a cukor már teljesen elolvadjon, majd a piskótára öntjük és elsimítjuk.
Hűvös helyre rakjuk, míg megdermed a máz, szeletelni forró vízbe mártott késsel fogjuk.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkrémes sütik

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

apró kifli
Nagyi receptjeiSós süteményekSütemények

Olajos sós kifli recept

Zamat Zamat 2024.10.01.
krémes csokis süti
Édes süteményekSütemények

Mária szelet

Zamat Zamat 2025.02.21.
piskóta
Édes süteményekOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Rózsika szelet

Zamat Zamat 2025.03.14.
dió süti
karácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Karácsonyi dió vaníliakrémmel

Zamat Zamat 2024.11.18.
krémes-habos süti
Édes süteményekSütemények

Parlament szelet

Zamat Zamat 2025.02.21.
Túró Rudi szelet
karácsonyiSüteményekSütés nélküli desszertek

Túró Rudi szelet sütés nélkül

Zamat Zamat 2025.01.02.
krémes
Retro receptekSütemények

Fehér krémes recept

Zamat Zamat 2024.11.03.
habkarika
karácsonyiRetro receptekSütemények

Tökéletes karácsonyi habkarika

Zamat Zamat 2024.11.23.
almás tészta
Édes süteményekSütemények

Villámgyors almás süti

Zamat Zamat 2025.02.18.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up