A citromos sajttorta egy rendkívül üdítő, kellemes finomság, ami egyszerűen eteti magát. Lágy, kellemes, üdítő finomság.
Hozzávalók:
- 30 dkg háztartási keksz, vagy Petit beurre keksz
- 12 dkg vaj
- 50 dkg krémsajt
- 8 dkg fehér csoki
- 8 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 db citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
- 1/2 csomag vaníliáscukor
- tetejére pici reszelt citromhéj
Citromos sajttorta elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, vagy összetörjük, majd az olvasztott vajjal összekeverjük, s
egy tortaformába belenyomkodjuk jó alaposan.
Egy tálban a krémsajtot, a vaníliáscukrot, a porcukrot alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a citrom levét, a reszelt citromhéjat.
A csokit gőz felett felolvasztjuk, ezt is hozzáadjuk a krémsajtos masszához.
Felverjük a tejszínt jó keményre, és laza mozdulatokkal a krémhez kavarjuk.
A tortaformában a kekszes masszára kenjük, és elsimítjuk.
Tetejére reszelt citromhéjat szórunk, és a hűtőbe rakjuk legalább néhány órára.