A citromos pöfeteg egy kellemes, frissítő kekszféle, mely – bár egyszerű az elkészítése – rendkívül mutatós is.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 6 db tojás
- 3 db citrom
- 1,5 csomag sütőpor
- 1 teáskanál kurkuma – csak a szín miatt
- 20 dkg porcukor a forgatáshoz
Citromos pöfeteg elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk a sütőporral együtt.
Hozzáadjuk a cukrot, és a lágy vajat.
A tojás is mehet bele, és a citromok reszelt héja is.
Belsejét kifacsarjuk, és hozzáadjuk azt is az alaphoz, elkeverve már a kurkumával.
Nagyon alaposan összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk.
A tésztából golyókat formálunk, majd a porcukorban megforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk sorban, kis távolságot tartva, majd 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 10 perc alatt elkészítjük.
Mivel gyorsan sülnek, s még gyorsabban növekednek, a rajta lévő porcukornak nincs ideje megolvadnia, és karamellizálódni sem tud.