A citromos keksz egy kellemes majszolni való teához, tejhez, egy kis üdítőhöz. Elkészítése is egyszerű.
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 25 dkg vaj, vagy margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 egész tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 1-2 citrom reszelt héja és leve
Citromos keksz elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk a porcukorral és sütőporral, majd hozzámorzsoljuk a vajat, vagy margarint.
Mehet bele a tojás, citromlé és citrom, és az egészet összedolgozzuk.
Nem kell pihentetni, lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, majd derelyemetszővel vagy kiszúróval kekszeket formálunk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejét kristálycukorba is márthatjuk még sütés előtt.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Amint barnul a széle el is készült.