A körözöttet mindenki ismeri, a cigánytúró, körözött cigányosan inkább egy túrós tojáskrémhez hajlik. Rendkívül laktatós, és kifejezetten ízletes.
Hozzávalók:
- 1/2 kg túró
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 db tojás
- 1 maréknyi snidling, hiányában vörös, vagy lilahagyma
- 2-3 db kemény paradicsom
- 1-2 db Tv-paprika
- 1 kis pohár tejföl
- 1 dl olaj, vagy egy kanál zsír
Cigánytúró elkészítése:
A tehéntúrót áttörjük, a tejföllel alaposan kikeverjük.
A keményre főzött tojást megtisztítjuk, és villával összetörjük.
Kicsumázzuk a paprikát, és jó apróra kockázzuk, a paradicsomot lehéjazzuk, azt is apróra kockázzuk.
Felvágjuk kis kockára a hagymát, a snidlinget, és az olajon az egészet megpároljuk,(hagyma-paprika-paradicsom) megsózzuk ízlés szerint.
Várunk, míg az egész meghűl, aztán a túróval, tojással együtt összekeverjük.
Ha kell még ízesítjük.
Lehet fogyasztani kenyérre, vagy bodagra kenve, de tésztára szórva is tökéletes.