A cappuccino szelet különlegesen finom kávés sütemény, melyet akár ünnepnapra is készíthetjük – biztos a siker.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 kanál liszt
- 6 kanál cukor
- néhány evőkanál lekvár
- 3 evőkanál cappuccino por
- rumaroma
- 1 zacskó babapiskóta
- 2 vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 30 dkg vaj, vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- kis rum, vagy rumaroma pluszban
- 15 dkg csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Cappuccino szelet elkészítése:
6 tojásból szokásos módon elkészítjük a piskótát. Közepes tepsiben sütjük.
Ha megsült és meghűlt – barack lekvárral a tetejét lekenjük.
Egy adag erős feketekávéhoz adunk 3 evőkanál cappuccino port, egy teáskanál rumaromát, vagy rumot.
Babapiskótát mártogatunk bele, sorba rakjuk a lekváros piskótára.
Két vanília pudingot 6 evőkanál cukorral, 6 dl tejjel sűrűre főzünk, majd lehűtjük.
Ezután 30 dkg lágy margarint vagy vajat 15 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a sűrű, kihűlt pudinghoz, kis rumot, vagy rumaromát is adunk hozzá még – jó alaposan kikeverjük, majd a kávés babapiskótával kirakott piskótalapra simítjuk.
Tetejét olvasztott csokoládéval lekenjük. A csokoládét mikróban, vagy gőz fölött felolvasztjuk, majd 1-2 evőkanál olajjal összekeverjük.
A krém tetejére kenjük.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük dermedés után.