Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
HúsételekRetro receptek

Egyszerű borsos tokány

Zamat Zamat 2024.10.17.
borsos tokány

A borsos tokány ma már ritkán készített húsétel, pedig több figyelmet érdemel – legfinomabb főtt tésztával, vagy nokedlivel tálalva.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 50 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 5-6 db paradicsom
  • 4-5 db zöldpaprika
  • 1 liter víz
  • 1-2 evőkanál liszt
  • bors bő teáskanál
  • 1 dkg só

Borsos tokány elkészítése:

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük.
Míg sül a szalonna megtisztítjuk a vöröshagymát, majd felszeleteljük, ha a szalonna már jó, akkor üvegesre pároljuk vele együtt a vöröshagymát.

A húst csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a vöröshagymás-szalonnás zsírhoz, és megpirítjuk fehérre. Ekkor fűszerezzük kedvünk szerint.

A paradicsomot, paprikát felkockázzuk, hozzákeverjük a húshoz, és fedő alatt főzzük. Amikor forrni kezd, akkor hozzáadunk annyi vizet, hogy a húst épp ellepje, majd elkezdjük főzni fedő nélkül – mikor a hús már puha, a víz nagy része elfőtt, akkor egy kis lisztet szórunk rá, elkeverjük, főzzük vele még rövid ideig, s lényegében el is készült.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékhúsételekretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

sertéstokány
Húsételek

Temesvári sertéstokány

Zamat Zamat 2024.09.20.
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Bögrés linzer egyszerűen

Zamat Zamat 2024.11.10.
gomba mártás
FőzelékKöretekOlcsó ételekRetro receptek

Tejszínes gombamártás

Zamat Zamat 2025.05.02.
csokis süti
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Bohémszelet – nem csak bohémoknak

Zamat Zamat 2025.04.07.
hentes tokány
HúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Hentes tokány Pali bácsi módra

Zamat Zamat 2025.01.06.
ischler
DesszertekRetro receptekSütemények

Hagyományos isler – ischler

Zamat Zamat 2024.10.28.
nudli
Nagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Krumplis nudli készítése

Zamat Zamat 2024.09.16.
palacsinta sütés
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptek

Palacsinta recept, ahogy még a Nagyi készítette

Zamat Zamat 2024.10.12.
néger kocka
Édes süteményekRetro receptek

Eredeti néger kocka recept

Zamat Zamat 2024.10.17.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up