A bolognai spagettit sokan szeretik, de a szószt általában vagy alapban, vagy konzervben veszik. Mi lenne, ha megpróbálnánk mi elkészíteni?
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 evőkanál olaj
- 30 dkg darált hús
- vizespohár sűrű paradicsomlé
- só
- bors ízlés szerint
- 2 mokkáskanál bazsalikom
- 2 mokkáskanál oregano
- 2-3 gerezd fokhagyma áttörve
- 1 teáskanál cukor
- ízlés szerint zellerlevél
- 10-15 dkg reszelt sajt
- 30 dkg spagetti
- kifőzéshez só
Bolognai spagetti elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágjuk, vagy lereszeljük, majd az olajon megpirítjuk.
A répát megtisztítjuk, lereszeljük.
A megpirított hagymához hozzárakjuk a darált húst, megszórjuk a fűszerekkel, és fehéredésig pirítjuk.
Ha egyöntetű fehér, mehet bele a paradicsomlé, átkeverjük.
Ekkor adjuk hozzá a reszelt répát, a zeller levelet apróra vágva, és kis vizet, ezt majd elfőzzük. Lefedjük fedővel, és minimum egy-másfél órán keresztül takarékon főzzük. Ez fontos.
Mikor már majdnem elkészült, mehet bele a cukor, ekkor nyomjuk bele a fokhagymát is. Ekkor már csak pár perc főzés kell neki,és kész is.
Bő vízben kifőzzük a spagettit, és a sajt lereszelésével már tálalásra elő is készültünk.
Legfinomabb jó melegen, amikor a sajt megolvad a tetején.