Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Boldogi nagyrózsa

Zamat Zamat 2025.04.23.
nagyrózsa

A boldogi nagyrózsa egy országszerte ismert boldogi finomság. Fontos tényező, hogy kell hozzá rózsa sütő forma, amihez sajnos manapság már nehéz hozzájutni.

Hozzávalók:

  • 1/2 liter tej
  • 5-6 db tojás
  • 2 púpos evőkanál cukor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 40 dkg liszt
  • csipet só
  • 2,5 dl olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz

Boldogi nagyrózsa elkészítése:

A szódabikarbónát parányi tejben feloldjuk, hozzákeverjük a cukrot is, a lényeg hogy feloldódjon.
A tojásokat egy tálba öntjük, és jól felhabosítjuk, majd a tejjel felöntjük, azzal is keverjük habverővel. Hozzáadjuk a feloldott szódabikarbónás cukrot is.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a felhabosított tojásos tej nagy részével felöntjük, és jó alaposan kikavarjuk, hogy lágy nokedli tészta állagú legyen. Mehet hozzá a többi tejes tojás, és szép simára kavarjuk.
Nem kell sokáig pihentetni, nagyjából addig, míg az egy kisebb edénybe öntött olaj felforrósodik. Nem szabad túl gyorsan forrósítani, közepes hőfok elég, viszont alaposan át kell melegednie a formának, 10-15 percig nem árt a lángon hagyni – persze odafigyelve.

Fontos, hogyha mártjuk a formát akkor az egész formát ne merítsük a masszába, mert akkor egyszerűen rajta marad, nem nyílik ki. Nagyjából háromnegyedéig, úgy tökéletes lesz.

A sütőnek viszont bele kell merülnie a forró olajba, hogy egyenletesen sűlhessen.

Nagyjából két perc alatt meg fog sülni, kinyílik, és gyönyörű, aranybarna színt kap.
Ha jól dolgoztunk, akkor könnyen lecsúszik a sütőről. Ezután hagyjuk hűlni, majd porcukrozzuk.

Sütéskor egymás mellé rakjuk le, íze-állaga palacsinta,fánk, és ostya keveréke. Rendkívül mutatós.
A rózsa belsejét meg is tölthetjük akár tejszínhabbal is, de anélkül is izgalmas fogyasztása.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékpalacsintaretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

csörögefánk
Édes sütemények

Csörögefánk recept

Zamat Zamat 2024.09.07.
dobostorta
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Dobostorta takarékosan

Zamat Zamat 2025.02.27.
papsipka süti
Sütemények

Papsipka – Ismert süti más köntösben

Zamat Zamat 2024.08.21.
Mákos kalács sütemény
Édes sütemények

A kalács tészta készítésének tízparancsolata

Zamat Zamat 2024.07.28.
zúzapörkölt
HúsételekhúspótlóRetro receptek

Zúza pörkölt – ahogy szeretnénk

Zamat Zamat 2025.02.08.
krémes
karácsonyiRetro receptekSütemények

Bécsi krémes gyümölcszselével

Zamat Zamat 2024.12.15.
fánk
Édes süteményekSütemények

Tízperces fánk

Zamat Zamat 2025.02.14.
keksz
Édes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Citromos keksz

Zamat Zamat 2025.04.18.
kalács
Édes süteményekNagyi receptjei

Kalács recept, ahogy még a Nagyikám készítette

Zamat Zamat 2024.10.12.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up