A bohémszelet eredetileg három féle krémmel készült sütemény. Csoki, dió, és kávékrémet főztek hozzá.
Hozzávalók:
- 7 db tojásfehérje
- 8 evőkanál cukor
- 12 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1/2 citrom reszelt héja
Krémhez:
- 7 db tojás sárgája
- 8 evőkanál cukor
- 1 evőkanál tej
- 20 dkg vaj
- 1 púpos evőkanál kakaó
Tetejére:
- málnalekvár
- 1 tábla étcsokoládé mikróban felolvasztva
Bohém szelet elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral jó kemény habbá verjük.
Ezután hozzáadjuk apránként a darált diót, majd a kakaót is, végül lazán beleforgatjuk a zsemlemorzsát.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt nagyobb tepsiben sütjük meg.
Ha megsült, akkor három egyenlő darabra vágjuk, hagyjuk meghűlni.
Elkészítjük a krémet.
A tojások sárgáját a cukorral, és parányi tejjel gőzön felfőzzük, krém lesz belőle.
Ha besűrűsödött, akkor lehúzzuk, megvárjuk míg kihűlt, majd hozzáadjuk a vajat, kakaót, és jó alaposan kikeverjük.
Ezzel töltjük meg a lapokat, majd tetejét lekenjük málnalekvárral, ezt pedig lekenjük olvasztott csokoládéval.