A zabpelyhes keksz egészséges majszolni való, még egészségesebbé tehetjük, ha cukor helyett édesítővel dolgozunk, de ez a recept most cukros lesz.
Hozzávalók:
- 1 db 2,5 dl-es bögre, vagy pohár
- 1 bögre zabpehely liszt
- 2 bögre aprószemű zabpehely
- 1/2-1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 5 dkg vaj
- 1 nagyobb tojás
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- néhány evőkanálnyi tortadara, vagy kókuszreszelék esetleg
Bögrés zabpelyhes keksz elkészítése:
A hozzávalókat egy tálban jó alaposan összedolgozzuk, sűrűbb lesz a palacsinta tésztától.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük kis kanállal adagolva. Figyeljünk arra, hogy el fog terülni, és kicsit „nőni” fog.
180 fokon sütjük addig, míg széle elkezd barnulni.