A bögrés sajtos rúd egy kellemes sajnos, sós finomság, ropogtatni való, melynek elkészítése is viszonylag egyszerű, és nem kell külön méregetni hozzá.
Hozzávalók:
- 1 db 2,5 dl bögre
- 1/4 kg zsiradék
- 1 bögre lazán beleszórt reszelt sajt
- 1 bögre tejföl
- 3,5 bögre liszt
- 1 kisebb evőkanál só
- tetejére tojás,
- és ha rászórunk valamit
Bögrés sajtos rúd elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadunk minden receptben szereplőt, és az egészet összegyúrjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Ha vastagabbra akarjuk, akkor 1-2 centi vastagra, ha vékony rudat, akkor fél centisre.
Tetszőleges széles és hosszú rudakat vágunk belőle.
Elhelyezzük őket a tepsibe, tetejüket lekenjük kis sóval felvert tojással, és leszórhatjuk sajttal, vagy köménymaggal, mákkal, más nekünk tetsző maggal, fűszerrel.
Nem kell pihentetni, sütőbe rakjuk és jó negyedóra alatt szép, aranysárgára sütjük.