A répatorta egy névre különleges, ám csodafinom süti, a bögrés répatorta elkészítése pofon egyszerű is, ami nem mellékes.
Hozzávalók:
- 1 db 2,5 dl-es bögre
- 2 bögre liszt
- 1 bögre kristálycukor
- 1/2 bögre olaj
- 1 bögre darált dió
- 1 bögre tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 bögre mazsola
- 2 bögre reszelt répa
- 3 db tojás
Tetejére:
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- néhány szem citromsó (ha van)
Bögrés répatorta elkészítése:
A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a darált diót a vaníliát, tojásokat, hozzáöntjük a tejet, olajat, és jó alaposan összedolgozzuk. Hozzáöntjük az apróra reszelt répát is, azzal is átkavarjuk.
Egy viszonylag lágy masszát kapunk.
Sütőpapírral bélelt közepes, magasabb tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben bő félóra alatt készre sütjük, majd lerakjuk hűlni.
Tetejére citrommázat kenünk, melyhez a hozzávalókat összeöntjük, és nagyon alaposan, míg a cukor teljesen elolvad átkavarjuk. Ezt öntjük a tészta tetejére, és elsimítjuk.