Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Sütemények

Bögrés pogácsa receptje

Zamat Zamat 2024.08.11.
A bögrés pogácsa ugyanolyan finom, mint társai, csak egyszerűbben, gyorsabban elkészíthető.

Ez a pogácsarecept azoknak tökéletes, akik nem akarnak sok időt bíbelődni a konyhában. Nem kell hajtogatni, csak pihentetni, egyszerűen tökéletes.

Hozzávalók:

  • 2,5 dl-es bögre
  • 4 bögre liszt
  • 1 kocka margarin, vagy ugyanannyi vaj, vagy 20 dkg zsír
  • 3 tojásnak a sárgája
  • 1 kisebb evőkanálnyi só
  • 1 poharas tejföl
  • 5 dkg élesztő

Bögrés pogácsa elkészítése:

Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, belemorzsoljuk a zsiradékot.
Ezután a közepébe mélyedést vájunk, s jöhet bele a tojás sárgája, a tejföl, és egy kis liszttel összemorzsolt élesztő.

Ezután jól összegyúrjuk a tésztát. Ha nem áll össze kellően, akkor egy pici tejfölt adhatunk még hozzá.

Ezután egy zárható tálba rakjuk, vagy jobb híján egy zacskóba, aláhajtva az alját, s mehet a hűtőbe egy teljes éjszakára.

Másnap aztán lisztezett deszkára rakjuk, kicsit átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk.


Berácsozzuk a tetejét, lekenjük tojással, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejére sajtot is tehetünk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket nem túl szorosan.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük őket szép aranysárgára.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékpogácsák

Népszerű receptek

zöldborsós rizs
Zöldséges rizottó magyarosan
Köretek Retro receptek
A franciasaláta a zöldségek, alma, uborka, és majonézes öntet tökéletes kavalkádja
Tökéletes franciasaláta recept
Főételek
A rántott cukkini tökéletes nyári falatozni való, és egy kis öntettel is megbolondíthatjuk.
Rántott cukkini recept
Olcsó ételek
Csodálatos édes-savanyú sóskafőzelék, melyet gazdagíthatunk belefőzött tojással is.
Egyszerű sóskafőzelék receptje
Főételek
A francia lecsó, a ratatouille már kinézetében is franciás - elegáns, szinte formatervezett - az íze pedig csodás. Érdemes kipróbálni!
Ratatouille – francia lecsó recept
Főételek
A zöldborsófőzelék staubolva - ha főzelékeket nézzük - a legegyszerűbb elkészítési mód. Ráadásul finom.
Zöldborsófőzelék staubolva – nagyi módra
Nagyi receptjei
A dobos torta egy hatlapos piskóta csokikrémmel töltve, tetején karamellel. Elkészítése babrás, de könnyíthetünk rajta.
Dobos torta háziasan, egyszerűen
Sütemények
A máklepény lényegében kavart tészta. Dúsíthatjuk csokival, gyümölccsel, pudinggal, lekvárral, vagy ami kedvünk tartja.
Máklepény receptje
Sütemények

Hasonló receptek

vaníliás karika
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Vaníliás koszorú

Zamat Zamat 2025.04.30.
krémes
karácsonyiRetro receptekSütemények

Bécsi krémes gyümölcszselével

Zamat Zamat 2024.12.15.
kókuszos torta
Sütemények

Kókuszimádió Raffaello torta

Zamat Zamat 2024.11.28.
keksz
Édes süteményekSütemények

Bögrés zabpelyhes keksz

Zamat Zamat 2025.02.18.
barack süti
Nagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Barack, igazi ünnepi sütemény

Zamat Zamat 2024.11.18.
Sós vagy sajtos kifli
Sütemények

Sós, sajtos kifli recept

Zamat Zamat 2024.08.21.
dominó süti
DesszertekÉdes süteményekNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Dominó szelet

Zamat Zamat 2025.04.23.
csokis piskóta
Sütemények

Csokis piskóta mascarponés krémmel

Zamat Zamat 2024.11.03.
habos, krémes
Édes süteményekSütemények

Fagyi szelet

Zamat Zamat 2025.06.19.
i
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up