A bögrés palacsinta elkészítése nagyon egyszerű, hisz nem kell gondolkodni azon, hogy vajon az összetevők hozzáadása megfelelő arányban sikerült-e. Egyszerűen kimérjük, és a végeredmény biztos.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 púpos bögre liszt
- 2 bögre tej
- olaj
Bögrés palacsinta elkészítése:
A tojásokat pici sóval – ha rakunk bele cukrot azzal is – kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, apránként felengedjük tejjel, a lényeg hogy a tészta először nokedlitészta-szerű legyen, utána pedig fokozatosan hígítjuk. Így szép, sima lesz.
Letesszük kb. negyedórára pihenni.
A serpenyőt felmelegítjük rendesen, az első sütés előtt kiolajozzuk, és megszokott módon, egy palacsintához nagyjából 1/2 dl-nyit a serpenyőbe öntünk, majd forgatással „eligazítjuk”:
Ha a széle már barnul, akkor esélyesen fordítható, és a másik oldalát is megsütjük – azt már rövidebb idő alatt.
Megszokott módon használható fel, bármivel tölthetjük.