A bögrés diós egy végtelenül egyszerű sütemény, melyet tölthetünk sárgabarack lekvárral, de akár pudinggal is. Pillanat elkészül, és utánozhatatlanul finom.
Hozzávalók:
- 1 db 2,5 dl-es bögre
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre dió
- 1 bögre tej
- 1 evőkanál zsír, vagy egy púposabb evőkanál vaj
- 1 tojás
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
Bögrés diós kavart elkészítése:
A cukrot a zsírral, vagy vajjal jól kikavarjuk, hozzáadjuk a tejet, tojást, vaníliáscukrot, a diót, ezekkel is átkavarjuk.
A végén pedig folytonos kavarás mellett hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben sütjük meg, kb. 35-40 perc alatt.
Utána kedvünk szerint töltjük, vagy csak simán porcukorral leszórjuk.
Egy bögre cukor,egy bögre liszt, egy bögre dió, egy bögre tej, egy kanál zsír 1 tojás, vaníliás cukor és sütőpor egy egy.