A bodzasüti egy régi édesség, egyfajta lepényféle bodzavirággal sütve. S mivel bodzavirág… – különlegesen finom az íze.
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 kanál liszt
- 1 dl tej
- 15 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 kis pohár tejföl
- 3 egész tojás
- 1-2 dl tej
- 10-15 db szép, nagy bodzavirág száráról leszedve, de akár több is
Bodzasüti elkészítése:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet egy tálba szitáljuk, minden összetevővel egybegyúrjuk, utoljára a több tányérnyi apró virágot is hozzáadjuk. Egy sűrű palacsintatészta állagot kell elérnünk. Ha sűrűbb, akkor tejet adjunk még hozzá.
160 fokra előmelegített sütőben sütjük meg, a tepsi lehetőleg zománcozott legyen (közepes méret).
Sütés előtt jó alaposan megszórjuk kristálycukorral a tetejét.
Sütési ideje nagyjából egy óra lesz.