Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
karácsonyiRetro receptekSütemények

Bécsi krémes gyümölcszselével

Zamat Zamat 2024.12.15.
krémes

A bécsi krémes rendkívül csábító finomság. Eleve a krémes krémje, aztán a gyümölcszselé alatta, és tetején a citrom mázas leveles tészta….

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (1/2 kg)

Krémhez:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 dl 30 %-os tejszín
  • 6 dl tej
  • 3 csomag vaníliás cukor

Zseléshez:

  • 20 dkg ribizli, vagy málnalekvár
  • 250 ml víz
  • 1 csomag tortazselé

Tetejére:

  • 1 tojásnak a fehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé

Bécsi krémes elkészítése:

A leveles tésztát két egyenlő részre vágjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre – picivel nagyobbra – vágjuk, majd a tepsi hátuljára helyezett sütőpapíron egyenként kisütjük előmelegített sütőben, 200 fokon, nagyjából 10 perc alatt. Előtte szurkáljuk meg.

Ha kétlaposként készítjük, akkor kisütjük a másik tésztát is ugyanígy.
Ha négylaposként, akkor mindkét kisült tésztát majd keresztben egyforma lappá vágjuk.

Egyet elrakunk a tetejére.

Elkészítjük rá a mázat. A tojásfehérjét a citromlével és cukorral felverjük, és szépen elsimítjuk rajta. , majd ha megszáradt, akkor forró vízbe mártott késsel felkockázzuk egyenletesen.

Elkészítjük a zselét is a krém alá. Felbontjuk a tortazselét, feloldjuk a vízzel, összekeverjük a lekvárral, és felforraljuk. Hagyjuk picit hűlni, meg dermedni, majd a legalulra szánt lapra simítjuk.

Most jön a krém főzés. Házikrém lesz, nem pudinggal dolgozunk.

Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét 3 evőkanál cukorral felverjük jó kemény habbá.
A tojások sárgáját a liszttel, 3 evőkanál cukorral, vaníliával, tejszínnel, no és utána a tejjel jó csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Jó sűrűre.
Ha más sűrű, akkor lehúzzuk a tűzről.
A tojásfehérje habot óvatosan hozzákeverjük lazán, minél kevésbé törjük össze.
Ekkor visszahúzzuk a tűzre, majd kb. egy percig még – folyton kevergetve, akár habverővel verve keverjük.

Ezután megtöltjük a lapokat.
Ha két lapunk van, akkor a zselére kenjük a krémet, majd lezárjuk a citrom mázassal.
Ha négy lap, akkor pedig a krémet három részre osztva zselés lap – krém – lap – krém – lap – krém – citrommázas lap sorrendben megtöltjük, majd hidegre tesszük.

Néhány óra múlva fogyasztható.

A citromkrémes lapot kockázva rakjuk rá természetesen. Így lényegesen könnyebb szeletelni.

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékkarácsonyikrémes sütikleveles tésztákretro receptek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

marlenka
karácsonyiRetro receptekSütemények

Diós Marlenka egyszerűen

Zamat Zamat 2024.12.09.
Pihe-puha hókifli süti
Retro receptek

Pihe-puha hókifli recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
Kossuth-kifli
Édes süteményekkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSütemények

Kossuth kifli, a retro finomság

Zamat Zamat 2025.01.22.
stangli
karácsonyiNagyi receptjeiRetro receptekSós süteményekSütemények

Sós stangli, ahogy szereted

Zamat Zamat 2024.12.17.
kakaós csiga
Sütemények

Kakaós csiga leveles tésztából – nagyi fiókjából

Zamat Zamat 2024.08.18.
gesztenyés
karácsonyiSütemények

Gesztenyés krémes recept

Zamat Zamat 2024.11.23.
gyümölcskenyér
Édes süteményekRetro receptekSütemények

Banánkenyér – az amerikai alapsüti

Zamat Zamat 2025.03.12.
sós háromszögek
Sós süteményekSütemények

Vajdasági sós

Zamat Zamat 2025.03.21.
majonéz
FőételekhúsvétkarácsonyiNagyi receptjeiRetro receptek

Házi majonéz

Zamat Zamat 2025.04.26.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up