Bécsi szelet, vagy párizsi? Sokszor feltesszük a kérdést, a panírozás módjára utalva. Csakhogy nem csak ezen múlik…
Hozzávalók:
- 90 dkg borjú felsál, vagy borda, dió
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- zsír a sütéshez
Bécsi szelet elkészítése:
A húst szépen lehártyázzuk, majd kb. 14-15 dekás szeletekre vágjuk.
Fél centitől vékonyabbra verjük, majd besózzuk, de pár perc után már panírozzuk is a szokott módon: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Lehetőleg zsírban süssük ki. Első oldalát fedő alatt, lassan, másik oldalát pedig már szabadon.
Citromszelettel tálaljuk (persze nem kötelező)
A zsírban sült bécsi szelet vajpuha lesz, ha a panírozással nem várunk a sózás után, úgy szaftos is.