Daragaluska – grízgaluska általában hétvégén készült régen, Főleg városi otthonokban nagy kincs volt a tojás. Ehhez a fajtához nincs szükség se olajra, se szódabikarbónára, így is puha lesz.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 6 evőkanál búzadara
- 1 csipet só
Daragaluska – grízgaluska elkészítése:
A tojásokat fokozatosan egy kisebb tálba ütjük, felverjük egy villával, egy csipet sót adunk hozzá, majd belecsurgatjuk a búzadarát – folytonos keverés mellett. Kikavarjuk, hogy sima legyen, viszonylag sűrű masszát kapunk, kavaráskor látjuk az edény alját.
Letakarjuk, állni hagyjuk – ha elfelejtkezünk róla az sem gond, akár néhány óra múlva is szaggathatjuk.
Forró levesbe is szaggathatjuk, kanállal kicsit formáljunk rajta, így kevesebb szem fog leszakadni a galuskákról.
Ha külön főzzük, akkor sós vízbe főzzük meg.
Ha feljöttek a leves, vagy víz tetejére, akkor elkészültek.
Lefedjük, 10-15 perc múlva fogyasztható, addigra megszívja magát, és szép, nagy galuskáink lesznek.