Az ánizs manapság teljesen kiment a divatból, pedig különlegessé tehetjük vele a süteményeket. Ha egyszer kóstoltunk ánizsos sütemény, íze örökre megmarad.
Hozzávalók:
- 15 dkg porcukor
- 6 db tojás
- 8 evőkanál liszt
- 1 evőkanál ánizs
- 1 marék mazsola
Ánizs szelet elkészítése:
A porcukrot a tojások sárgájával alaposan kikeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet is, hozzáadunk egy marék mazsolát – lazán átkavarjuk.
A masszát beleöntjük, majd a tetejét meghintjük ánizzsal.
160-170 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük, majd porcukrozott felületre kiborítjuk, ha van rajta sütőpapír, akkor lehúzzuk.
Ujjnyi szeleteket vágunk belőle.
Régen a levágott szeleteket még visszatolták a sütőbe szárítani, így sokáig eltartható volt. De anélkül is finom – úgy viszont kellemes ropogtatni való.