Az amerikai krémes különlegesen finom habos-krémes sütemény, nagyon hasonlít az albán krémesre, ha valaki azt szereti – ebben sem fog csalódni.
Hozzávalók:
- 6 db tojás sárgája
- 10 kanál cukor
- 10 kanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 evőkanál víz
Krémhez:
- 6 db tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 2 csomag vanília pudingpor
- 6 dl tej
Tetejére:
- 1/2 liter 30 %-os habtejszín
- néhány deka étcsokoládé, vagy tortadara
Amerikai krémes elkészítése:
A tojásokat felütjük, szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vízzel kikeverjük.
A lisztet, a kakaót és a sütőport a tojásos masszához adjuk, apránként belekeverjük.
180 fokra előmelegített sütőben, közepes, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és nagyjából félóra alatt készre sütjük.
Ha megsült, akkor a sütőpapírt lehúzzuk, majd hagyjuk kihűlni, lehetőleg rácson, de ha nincs, akkor sem dől össze a világ.
A pudingport a cukorral szokott módon megfőzzük tejben, csak más arányokkal. Mikor besűrűsödött, akkor letakarjuk, és felverjük a tojásfehérje habot.
A tojásfehérjét parányi sóval kemény habbá verjük, és a még forró krémhez keverjük.
A krémet a tepsire helyezett tészta tetejére kenjük, elsimítjuk, formásan eligazítjuk, majd néhány percre visszahelyezzük a sütőbe, jobb lesz a tartása, finomabb lesz az íze.
A tésztát kivesszük, hagyjuk hűlni.
A behűtött tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük, elsimítjuk, tetejére reszelt csokoládét, vagy tortadarát szórunk.
Hűtőbe rakjuk néhány órára.