Az almás puffancs egy gyors nasizni való, pillanat alatt elkészül, és frissen, melegen fogyasztva rendkívül ízletes.
Hozzávalók:
- 2 nagy savanykás alma
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 db tojás
- 2 dl ásványvíz
- 20 dkg liszt
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- pici só
- olaj a sütéshez
Almás puffancs elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk a sütőporral együtt, hozzáadjuk a sót, a tojást, ásványvizet, a fahéjat, és elkezdjük alaposan kikeverni. Fokozatosan hozzáadjuk a langyos vizet, ami ásványvíz is lehet.
Lerakjuk pihenni.
Pihenés után, jó félóra után hozzáadjuk a lereszelt almát, amit egy picit kinyomtunk, vele is elkeverjük, hogy egyenletes legyen.
A zsiradékot felforrósítjuk, és egy kisebb evőkanállal, vagy teáskanállal szaggatjuk az olajba.
Ha egyik oldala megsült, akkor megfordítjuk a másik oldalára.
Elkészülte után papírtörlőre szedjük, és ha szeretjük – porcukorral megszórjuk.