Az almás kevert süti egy egyszerűen összeállítható tésztaféle, ami ráadásul olcsó is – a végeredmény mégis tökéletes.
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 30 dkg cukor
- 1/2 kg reszelt, vagy apróra vágott alma
- 10 dkg dió darálva
- 2 egész tojás
- 1 sütőpor
- 1 vaníliáscukor
- citromlé egy darabból
- mokkáskanálnyi szódabikarbóna
Almás kevert elkészítése
A cukrot a tojással, citromlével jó alaposan összekeverjük, majd belerakjuk a reszelt, vagy apróra vágott almát.
A lisztet átszitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával együtt, hozzáadjuk a diót, vaníliáscukrot.
Ezután a lisztes keveréket beleöntjük a cukros-almás alaphoz, és összekeverjük rendesen.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe borítjuk, kicsit várjunk vele, míg a sütőt előmelegítjük.
180 fokos sütőben sütjük addig, míg a tűpróba sikeres nem lesz.
Nagyjából háromnegyed óra.