Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Húsételek

Abált szalonna recept

Zamat Zamat 2024.11.18.
abált szalonna

Az abált szalonna egyik legkedveltebb, hasaaljából készült szalonnánk. Még az is szereti, aki egyébként nem rajong az ilyen finomságokért. Nem kell hozzá disznótor, otthon is elkészíthetjük.

Hozzávalók:

  • 1 dkg sertés hasaalja nyers szalonna két darabban
  • 1,5-2 dkg só
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál édes fűszerpaprika
  • abáló léhez 1-2 vöröshagyma összevágva
  • 1 evőkanál szemes bors

Abált szalonna elkészítése:

A nyers hasaalja szalonnát bőrével együtt jó tenyérnyi darabokra vágjuk, szép négyzetesre.

Vizet forralunk, melybe beleszórjuk az abáláshoz szükséges borsot, és az apróra vágott vöröshagymát.

Ha felforrt, akkor a forró vízbe belerakjuk az abálandó szalonnát, és 2-3 órát főzzük. Nem lobogva, nyugodtan. Annyi víz legyen az edényben, hogy rendesen ellepje a szalonnákat.

Ha megfőtt, akkor kiszedjük, és megvárjuk, hogy langyosra hüljön.

A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük. Rákenjük a szalonnára mindegyik oldalán.
Sóval is megszórjuk, és még jó langyosan megszórjuk fűszerpaprikával, átkenjük vele. Már előtte is összekeverhetjük a sót a paprikával, úgy egyenletesebb lesz.

Csak hidegen fogyasztjuk!

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékdisznóvágássertéshús

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

Régi csécsi szalonna
HúsételekUncategorized

Régi csécsi szalonna recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
vadas pác készítése
Húsételek

Vadas pác készítése

Zamat Zamat 2024.08.02.
csodálatos toroskáposzta
EgytálételekHúsételekRetro receptek

Hajdúsági toroskáposzta recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
sült nyúl
HúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Fokhagymás nyúlpecsenye

Zamat Zamat 2025.01.28.
velő
EgytálételekFőételekHúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Csülkös velős pacal nagyevőknek

Zamat Zamat 2025.02.13.
rostélyos
HúsételekRetro receptek

Eszterházy rostélyos

Zamat Zamat 2024.09.16.
töltött dagadó
HúsételekNagyi receptjei

Klasszikus töltött dagadó

Zamat Zamat 2024.09.28.
EgytálételekFőételekHúsételekhúsvétkarácsonyiRetro receptek

Cigány káposzta

Zamat Zamat 2025.03.31.
sült keszeg
HúsételekRetro receptek

Sült keszeg

Zamat Zamat 2024.10.28.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up